top of page

HÅLLBAR UTVECKLING

Att jobba i projekt är ett utmärkt verktyg, både för att kunna undersöka möjligheter till förändring och implementera nya processer.

Vi är dedikerade att minska matsvinnet i livsmedelsbranschen och driver därför flera egna viktiga projekt i samarbete med andra.

- Allt för att göra skillnad och visa vilka möjligheter som finns...

Foodloopz Sweden AB vi loopar maten 5.pn
Goodloopz Coffee batch 1 LOW_edited.jpg

GOODLOOPZ

Ett av våra varumärken är Goodloopz. Detta är tänkt att användas för att i samarbete med andra kunna produktutveckla svinn i livsmedelsbranschen.

Vi har just initierat samarbete med ett av Sveriges bästa kafferosterier som sedan länge jobbat aktivt med frågan matsvinn. Tack vare deras dedikerade och innovativa team har vi kunnat så fröet till ett mycket spännande projektsamarbete. 

RE:WINERS

Visste ni att det hälls ut pallvis med fullt drickbart vin inom vinimporten? Vi beräknar att minst 5 % av den svenska vinmarknaden aldrig når någons glas, - trots att det inte är något fel på vinet.

Vi har därför i samarbete med Brasri AB, - en passionerad vinimportör, och anrika Örebro Universitet, tagit fram ett varumärke och en process för att kunna "loopa" bra vin ut på marknaden igen.

Rewiners  Batch 1 2018 low.jpg
Mydoggybox 11.jpg

MYDOGGYBOX

Visst älskar vi härliga bufféer där vi kan plocka ut våra favoriter och äta så mycket vi vill? 

Det är dock en stor bidragande orsak till matsvinn på restauranger, hotell och vid event.

Vi vill både bidra till att skapa en självklar doggybag-kultur i Sverige och hjälpa aktörer att slå två flugor i en smäll - minska sitt svinn och öka kundnjödheten utan att ta bort buffé-konceptet!

SVINNFIKA

I Sverige älskar vi att fika! Vi fikar på jobbet, hemma och på stan! Vi har i samarbete med bageriet Grays Bakery tagit fram ett koncept där vi bjuder på extra hållbart fika, - Svinnfika, där vi kombinerar en kort föreläsning om Matsvinn i livsmedelsbranschen samtidigt som vi bjuder på bästa svinnade bakverken med skönhetsfel.

Hör av er till oss om ni vill ställa till med årets fika för er arbetsplats eller era kunder som ni sent skall glömma...

Läs mer...
Foodloopz fika low svinnfika.jpg
26 Foodloopz food waste matsvinn.jpg

MATSVINNSTORGET

Matsvinnstorget är vårt koncept med vilket vi både kan sätta fokus på frågan matsvinn och rädda mat tillsammans med våra samarbetspartners och kunder under event, festivaler eller i köpcentrum.

 

Vill ni att vi kommer till er och sätter upp en popoup-shop med diverse matsvinn hos just er? Eller vill ni ha hjälp att sätta upp ett eget? Hör av er till oss!

Det kan vara en rejäl utmaning att administrera, men väl värt insatsen! 

Läs mer...

Vi måste öka takten och inspirera fler

att göra mer för minskat matsvinn!

SDG-Wheel_Transparent-01.png
bottom of page