"Logisk stadsodling för hållbar mat"

Vi inledde under våren 2020 ett nytt samarbete för vår vision om hållbar mat och Zero Food Waste. Tillsammans med fastighetsägaren Huvudsta Gård odlar vi efter ekologiska principer med gamla beprövade odlingstekniker för småskaligt jordbruk tillsammans med nytänk och experiment.

Självklart är det fortsatt fokus på Zero Waste och vidare samarbeten med aktörer för resurseffektivitet. På denna otroligt vackra plats vill vi testa nya affärsmodeller, initiera nya och utveckla tidigare samarbeten.  Vi odlar grönsaker, kryddor och blommor. Vi har även installerat bikupor som skall hjälpa till att pollinera gårdens fruktträd och förhoppningsvis ge egen honung.

Vi skall sälja det som skördas till lokala hotell, caféer och restauranger, och även lokalt till boende och besökare i Solna. Vi planerar för en "bondens fredagsmarknad". Vi vill att Huvudsta Trädgård skall bli levande, nytänkande och bidra till ökad trivsel i området.

Vi är i full gång och sedan mars 2020, då första spadtaget togs, har det skett en stor förändring. I ett samarbete med Orto Novo på Ekerö använde vi återbrukad jord och växtdelar för att bygga upp bäddarna. Vidare så samarbetar vi även med Weibulls gällande redskap och fröer i form av returer, utgående sortiment eller kort datum.Vi återupptar och intensifierar samtidigt ett tidigare samarbete med Blomsterlandet där vi tar till vara på trasiga grejer vi kan laga, plantor och blommor som inte kan säljas osv.

 

Detta gör att vi snabbt har kunnat komma igång och att vi från start fått verka för vår vision om att återbruka och ta tillvara på lokala resurser. Vi samarbetar även med den lokala 4H-gården Augustendal för både gödsel och ull.

Efter sommaren erbjuder vi även företag  teamdagar och utomhusworkshops inom hållbarhet och vi varvar detta med trädgårdsarbete. Vi samarbetar även med  Huvudsta Gård Mat & Möten  i slottet på gården där de otroligt duktiga kockarna kan fixa en lyxig lunch, middag eller annan förtäring efter önskemål. Självklart med ingredienser från trädgården. Vill man kombinera detta med matlagningskurser går det utmärkt.

 

Kom och lär er mer om permakultur, njut av denna fantastiska plats och smaka på härodlade grönsaker samtidigt som ni utvecklar ert team och ert hållbarhetsarbete.

Hör av er med er förfrågan till: info@foodloopz.se eller ring 0729114499

Vidare så kan vi fixa hållbara trädgårdsuppdrag åt företag och vi letar ständigt efter nya samarbetspartners som vill utveckla cirkulära modeller med oss. Hör av er!

 

Följ gärna detta projekt på Instagram @huvudstatradgard

Att nu även få jobba direkt med händerna i jorden och producera småskaligt, innovativt  och hållbart i stadsmiljö är

ett stort privilegium.

#huvudstatragarn

Vi är även stolta finalister i Tele2ENDUP 2018, Stockholms Innovationsstipendie 2018, Sweden Demo Day 2018 , Sparx Accelerator 2019, Återvinningsgalan 2019 och PackBridge Challenge 2019

© Copy 2020 By Foodloopz Sweden AB. All rights reseved.