Vi är även stolta finalister i Tele2ENDUP 2018, Stockholms Innovationsstipendie 2018, Sweden Demo Day 2018 , Sparx Accelerator 2019, Återvinningsgalan 2019 och PackBridge Challenge 2019

© Copy 2019 By Foodloopz Sweden AB. All rights reseved.

Mer om Foodloopz 

Digital marknadsplats B2B
- och mer därtill

Vi hjälper företag att vända svinn till en möjlighet

Förutom att vi har vår digitala marknadsplats där aktörer effektivt kan handla med matsvinn och sänka stora kostnader för svinn, så jobbar vi med att stärka företags varumärken. Genom att berätta om våra kunders insatser ger vi dem en till röst som verifierar att de verkligen bidrar till minskat svinn! Det ger dem en fördel både som arbetsgivare och som aktör på marknaden. Den som vill kan få statistik på aktiviteter som görs för minskat svinn via oss.

Vidare så jobbar vi med projekt, konceptutveckling och intern processutveckling för att på flera sätt hjälpa våra kunder att minska sitt svinn och göra skillnad i matsvinnsfrågan! Vill ni inleda ett samarbete, eller ta fram ett koncept? Berätta hur och vad just ni vill ha hjälp med!

 

Vi kan även skräddarsy ett eget nätverk av intressanta aktörer för er dit era svinnpartier kan loopas.

Vår vision

Vi skall göra livsmedelsbranschen mer hållbar tillsammans med våra kunder, - både ekonomiskt och miljömässigt! Vi skall göra livsmedelssvinn tillgängligt på marknaden på företagens villkor.

 

Vi skall bli den självklara, oberoende kanalen för andrahandspartier i livsmedelsbranschen och på flera sätt bidra till att minska matsvinnet i supply chain.

Våra kunder 

Idag har vi stora som små kunder från nästan hela ledet; - Odlare, Producenter, Grossister, Säljbolag, Varumärkesägare, Hotell, Restauranger, Caféer, Festivaler, Catering, Djurhållare, Serviceföretag, Arbetsplatser, Välgörenhetsorganisationer och Ideella föreningar. - En vild blandning av aktörer som antingen vill köpa, sälja, donera eller ta tillvara på överskott och svinn. Alla är med och bidrar till en mer hållbar livsmedelskedja, minskar sina kostnader och alla stärker sin hållbarhetsprofil genom att loopa mat.

Kostnadseffektivt att loopa bra mat

Foodloopz gör det effektivt för företag, organisationer och offentlig sektor att handla med överskottspartier och sådant som sorteras ut av olika anledningar. Vi jobbar med fryst, färskt, torrvaror, dryck av alla slag, kött, fisk och mejeri.

Att sälja eller donera överskottspartier kan vara kostsamt för företag eftersom man ofta inte kan ta fullt betalt för produkterna och att sälja eller donera tar tid. Detta vill vi både förenkla och sänka kostnader för. Att destruera livsmedel och råvaror kostar också pengar samt resurser! Varför inte minska kostnader och bidra till ett mer hållbart system på samma gång?

Har ni brutit upp era kostnader för svinn? Vet ni exakt vad ni kastar och vad det kostar att kasta per ton?

Ni kanske redan har en alternativ väg för ert svinn, vilket är toppen, -ni är redan på G, men skulle ni behöva flera kontakter för att öka takten?

 

Låt oss hitta den perfekta parten åt er vid varje givet tillfälle!

Logistik och lagerhållning

Idag tar vi inte hand om logistiken för våra medlemsföretag, men i en annons kan säljande/donerande företag sätta villkor för detta. Det ingår i vår vision att även bistå med en smidig, hållbar och kostnadseffektiv lösning för våra kunder när det gäller detta och olika samarbeten är under bearbetning.

 

Idag samarbetar vi med Movebybike som kan facilitera Last Mile Delivery i storstäder med upp till 300 kg på en lastcykel och i vissa städer elbil. Inte illa!