top of page

FOODLOOPZ

För att kunna minska matsvinn och öka resurseffektivitet krävs modiga företagsledare och långsiktiga beslut, men framför allt ACTION...

Foodloopz och vårt nätverk finns som stöd när ditt företag är redo att ta klivet och behöver en kreativ, lyhörd och passionerad specialist som tar ert matsvinnsarbete till nästa nivå!

Foodloopz Sweden AB vi loopar maten 5.pn

MATSVINNSKONSULT

Foodloopz hjälper företag att nå sina mål för minskat matsvinn genom att bistå som projektledare, process- och konceptutvecklare, nätverksbyggare och idéspruta.

 

Företag behöver alltid en plan B och C när det kommer till överskott och partier med livsmedel som man inte kan eller vill sälja till sina vanliga kunder. Det behövs en väl förankrad process...

Foodloopz apple low.png
pineapple foodloopz 2.png

DESIGN & KOMMUNIKATION

För att förändra processer och skapa möjligheter med svinn krävs det kommunikation både internt och externt.

Att jobba aktivt med matsvinn kan ge ert företag flera fördelar. Det kan till exempel vara lättare att rekrytera och behålla personal, det kan ge ett försprång mot konkurrenter och samtidigt skapa lojalitet hos kunder, - men gäller det även att berätta om det.

 

Det kan vi hjälpa till med!

Läs mer...

MATSVINNSTORGET

Vi vet att matsvinn är en både stor och känslig fråga samt att fler behöver lära sig mer.

Ordet Matsvinn skapar associationer att det handlar om gammal äcklig mat, men matsvinn är något helt annat, - speciellt  i livsmedelsbranschen. Detta kan vi på olika sätt lyfta tillsammans med företag som verkar för att göra skillnad.

Vad sägs om att vi kommer och smäller upp en popup matsvinnshop hos Er?

26 Foodloopz food waste matsvinn.jpg
Foodloopz fika low svinnfika.jpg

SVINNFIKA

Visste ni att det just inom bagerinäringen förekommer mycket svinn? En av utmaningarna är rena skönhetsfel. Bakverk, kakor och bröd sorteras bort och kan inte säljas på grund av att de rent estetiskt inte håller måttet...

Tidigare jobbade vi med med Grays Bakery och tog fram   ett koncept för arbetsplatser och event vi kallar Svinnfika!

Numera hänvisar vi detta koncept till Sopköket! Boka detta till ert nästa event för kunder eller medarbetare! Bjud på ett hållbart fika ni sent skall glömma....

VÅRA EGNA PROJEKT

För att göra så stor skillnad vi bara kan inom området Matsvinn driver vi flera egna projekt i samarbete med andra. Vi äger flera varumärken och ser inga hinder i att engagera oss i ytterligare samarbeten.

Just nu driver vi konceptutveckling för cirkulär stadsodling för kommuner, fastighetsägare och drivna privatpersoner som vill skapa egna gröna cirkulära oaser i sin stad samt vinprojektet Re:winers i samarbete med Brasri AB och Örebro Universitet. 

Foodloopz projekt.png
Elin Aronsen Beis Foodloopz Foodwaste 2_

MITT "WHY"

Matsvinn är ett globalt problem med enorm och onödig påverkan på våra ekosystem. Få livsmedelsföretag kommer undan problematiken...

Vi har tillsammans ett ansvar inför kommande generationer och jag som grundare av Foodloopz vill kunna se mina och dina barn i ögonen och säga att vi gjorde skillnad! Det är vansinne att vi kastar så kopiösa mängder fullt ätbar mat, av mer eller mindre dåliga skäl.

Det är dags att göra något åt detta...

Det går att med relativt små insatser göra skillnad för eget matsvinn. Det gäller bara att ha en solid plan...

SDG-Wheel_Transparent-01.png
bottom of page