top of page
Mydoggybox 9.png
MtDoggybox logo.png

"Vi kan göra skillnad för buffésvinnet"

Det är ingen hemlighet att bufféer är en av de största svinndrivarna för hotell, restauranger och event,- oavsett vart i världen du befinner dig.

Detta vill vi göra något åt och skapa mervärde för alla inblandade! Vi vill dessutom tillsammans med andra skapa en självklar doggybagkultur i Sverige!

Tänk på alla aktörer som erbjuder bufféer där välutbildade och passionerade kökschefer ägnar dagar, ja veckor, att planera, förbereda, laga och presentera den ena vällagade rätten efter den andra. För att sen bara kasta den när dagens sittning är över...

Det är miljömässigt inte hållbart, det är trist för alla i ledet av professionella som ser till att maten hamnar på bläcken och det är en ekonomisk förlust.

Varför inte vända detta till en affärsmässig fördel, både gällande hårda och mjuka värden...

Som vi ser det finns det möjlighet att erbjuda sina gäster en snygg och plastfri doggybag som gör att gästen kan rädda med sig alla favoriter hem på ett bekvämt, lagligt och trevligt sätt.

Mydoggybox event.png
Mydoggybox 10.png
Mydoggybox 11.jpg

Restaurangen kan erbjuda en redan betalande gäst att fylla en MyDoggybox med alla sina favoriter av det som finns kvar på bläcken efter ett visst klockslag. Det hela är ganska enkelt och restaurangen kan helt sätta villkoren efter vad som passar just dem.

Detta minskar inte bara svinnet utan skapar lojalitet och mervärde för gästen.

Vi söker nu hållbara hotell, eventföretag och restauranger, som är stolta över sina vällagade bufféer,  och  som är redo att utmana status quo, - som både vill öka kundnöjdheten och påverka i ett större perspektiv.

För den som undrar så är det fullt lagligt att erbjuda gäster att ta med överskott hem i en låda med gällande livsmedelsregler. Samma regler som för Take Away gäller och gästen ansvarar för maten när de lämnar lokalen. Självklart måste risken med vissa rätter tas hänsyn till, och hur länge maten varit framme, men det är lätt fixat; det är bara att plocka bort de bläcken och faten som man av olika skäl inte vill att ska ingå i erbjudandet.

 

Rådgivning via oss kan fås av oberoende livsmedelsexpert om man har frågor eller är osäker på vad som gäller.

 

Hör gärna av er till oss så skall vi berätta mer om möjliga sätt att samarbeta på.

By The Way... Våra Mydoggybox-lådor är gjorda av en restprodukt från sockerproduktion och går att kompostera- Zero Plastic!

Länk till regler om bufféer.

info(at)foodloopz.se

0729 11 44 99

Vill ni ta nästa steg i ert hållbarhetsarbete och

vara med och skapa en hållbar doggybag-kultur i Sverige?

Hör av er till oss!

SDG-Wheel_Transparent-01.png
bottom of page