top of page
Det är enkelt, kostnadseffektivt och hållbart att loopa

Inget företag skall behöva destruera ätbara livsmedel bara för att man inte har tid, saknar de rätta alternativa kunderna eller inte vill riskera att kannibalisera på egen marknad! Vi hjälper våra medlemsföretag att hitta möjligheter med svinn på ett kostnadseffektivt sätt, på båda sidor om en affär!

Bli kund och börja loopa

Är ni inte registerade ännu och vill börja loopa överskottspartier via oss? Maila bara följande uppgifter så vi kan registera er i vårt system:

  • Företagsnamn

  • Organisationsnummer

  • Namn kontaktperson

  • Telefon kontaktperson

  • E-post kontaktperson

Det är kostnadsfritt att gå med i Foodloopz och det finns inga krav på användning av tjänsterna, men finns ni registrerade hos oss kan ni sen enkelt sätta igång och loopa.

Så här funkar det:

Ni som Kund mailar relevant info om ett parti livsmedel till oss och vi lägger upp ert erbjudande på marknadsplatsen, - välj om ni vill sälja eller donera samt fraktvillkor. - Ingår, - Tillkommer, - Enligt ÖK.

Ni som Intressent skickar enkelt en intresseanmälan direkt till oss på intressanta partier som erbjuds. Om företaget som erbjuder partiet vill göra affär med just er, så bli ni kontaktade vidare. Vi förmedlar er konatakt till säljande/donerande företag.

När vi har en passande intressent på partiet ger vi vår kund kontaktuppgifterna så att de två parterna tillsammans kan slutföra affären.

  • Kostar inget att försöka sälja eller donera via oss.

  • Vi debiterar % på ordersumman för lyckade försäljningar.

  • Vi debiterar % på destruktionskostnaden för lyckade donationer. 

  • Vi kan ta fram skräddarsytt material till er för inlägg i sociala medier, efter offert

Saknar du som representant för ditt företag information om vad ni debiteras för destruktion av livsmedel? Det gör inget! Vi går efter Sysavs Officiella lista för referens angående destruktionskostnaden om inget annat överenskommits. Det kostar mellan ca 300 kr per ton upp till tusentals kronor beroende av avtal och typ av livsmedel samt förpackningstyp.

https://www.sysav.se/foretag/Priser/

Vill ni ha utökad service?

 

Vi kan hjälpa er på exakt den nivån just Ni vill ha hjälp för att få fart på loopandet.

 

Vill ni därför att vi tar hand om hand om hela affären fram till utlämning av partiet för att spara er ytterligare tid? Då hör ni bara av er till oss så sätter vi upp en rutin och ett avtal för detta, så att ni alltid kan känner er trygga med vår service. 

 

Vi kan även sätta upp ett skräddarsytt nätverk av utvalda aktörer åt er.

Juridiska Loopavtal?

 

För att göra våra kunder på båda sidor om en affär extra trygga med förutsättningarna för en loop erbjuder vi ett juridiskt avtal som till exempel kan säkra skicket på partiet eller vad köpare/mottagare har rätt att göra med partiet. Återkom med er förfrågan!

info(at)foodloopz.se

Berätta om er insats i Sociala medier?

Vi vill alltid lyfta de företag som jobbar aktivt för minskat svinn tillsammans med oss. Det stärker både deras varumärken, inspirerar fler aktörer att börja loopa och tillsammans kan vi växa och göra ännu mer skillnad i hela livsmedelsbranschen. Vi använder oss bland annat av sociala medier för att kommunicera på olika sätt. Vi kan både lyfta enskilda partier och lyckade loopar.

Vill ni ha skräddarsytt material det vill säga utvald text, bild och tidpunkt för inlägg debiterar vi efter offert.

Om vi tar fram bild, text och väljer tidpunkt är det kostnadsfritt och samtidigt anonymiserat om inget annat överenskommits.

Vill ni visa att ni loopar i era kanaler?

 

Alla kunder som aktivt använder vår tjänst vill vi naturligtvis hylla, lyfta och hjälpa på alla sätt vi kan. Den som önskar får därför använda vår märkning i sin digitala kommunikation: "VI LOOPAR MATEN, ZERO FOOD WASTE"

Säg bara till så skickar vi er material i passande format!

Foodloopz we loop surplus food 1.png
Foodloopz vi loopar maten 4.png
Foodloopz vi loopar maten 2.png
Foodloopz vi loopar maten 3.png
Exempel på tidigare loopar
IMG_4818_edited_edited.jpg

Exklusiv Formmorot

LOOPAT

Gotland till Stockholm

100 kg morötter gick från Ryftes på Gotland till Open Café i Stockholm! En produkt som vi tagit fram för marknaden i samarbete med odlaren.

FÖRSÄLJNING
IMG_3234.JPG

Blandad frukt

LOOPAT

Stockholm till Stockholm

Blandad frukt som doneras av Ryska Posten Skafferi pga av mognadsgrad eller skönhetsfel. Det blev blev goda smoothies, pajer och bjudfrukt!

DONATION
IMG_2411.JPG

Kokosmjölk

LOOPAT

Malmö till Stockholm

En pall med kokosmjölk i Malmö lyckades hitta Sopköket i Stockholm via oss och nu kan det vankas indiska grytor i Söderhallarna!

EFTERLYSNING
Foodloopz Sweden AB matsvinn tips.png

Köp, sälj eller donera överskott och utsorterat via oss och sänk kostnader, stärk ert varumärke och bidra till en mer hållbar livsmedelskedja!

Be om mer info eller gå med i Foodloopz via e-post: 

info(at)foodloopz.se

bottom of page