top of page
Goodloopz winter2.png
Goodloopz Zero Waste.png

"GOODLOOPZ - Splendid Surprise Blend Coffee"

Vi har just initierat samarbete med ett av Sveriges bästa kafferosterier som sedan länge jobbat aktivt med frågan matsvinn. Tack vare deras dedikerade och innovativa team har vi kunnat sätta fröet till ett mycket spännande projektsamarbete. Vi har fått äran att samla allt deras svinn och skapa en helt ny kaffeprodukt... 

- Vårt egna Svinnkaffe!

Alla företag som jobbar med livsmedel har någon form av svinn! Produkter som inte passar marknaden eller som helt enkelt inte går att sälja. Skillnaden ligger i hur företag tacklar denna utmaning och lyckligtvis har vi nu ett samarbete med ett kafferosteri som länge jobbat aktivt för minskat svinn och som tyckte vår idé var spännande.

I detta fall tar vi vara på produktionssvinn av malet bryggkaffe där förpackningarna helt enkelt blivit felfyllda. Det är inget fel alls på själva kaffet, det är tvärt om kaffe av riktigt hög kvalitet, rostat med omsorg av första klassens rostmästare och alltid hållbart producerat av små, noga utvalda kaffeproducenter. Dessa felfyllda förpackningar går dock inte att sälja eftersom mängden kaffe till exempel inte stämmer med texten på förpackningen.

Goodlooopz coffee pile.png

Det vi vill göra i detta projekt är att undersöka om det är lönsamt att ta tillvara på dessa relativt små mängderna kaffesvinn och göra något riktigt bra av det.

Vi tar helt enkelt och samlar in månadens utsorterade med diverse varianter av malet bryggkaffe, sprättar upp påsarna och blandar det hej vilt och fyller våra Goodloopz-påsar. Det tar naturligtvis mycket tid och engagemang, men är man dedikerad så är man!

 

Vi kan alltså inte lova en specifik rostningsgrad eller böna på vårt Splendid Surprise Blend Cofffe, men vi kan alltid lova en riktigt gott och högkvalitativt kaffe, - skäligt betalt till bönderna, omsorgsfullt producerat och definitivt packat med kärlek.

 

Vårt Goodloopz-kaffe finns att få i två olika storlekar; 200 g för konsument och 2,5 kg för storkök.

Kaffet säljs just nu bara till utvalda företagskunder då det är begränsad upplaga vid varje batch. Kaffet kan till exempel köpas "By The Cup" och i påse hos Paul Taylors Lanthandel i Sundbyberg, hos Norrtelje Musteris gårdsbutik, Astra Zeneca Oazen i Södertälje, på olika event och hos Örätt ute i Skärgården.

 

Brinner ert företag lite extra för hållbarhet? Vill ni vara en av de lyckliga företagen som tillsammans med oss gör skillnad?

- Hör av er till oss med er offertförfrågan inför vår nästa batch!

Maila: info(at)foodloopz.se

Ring: 0729 11 44 99

Att få äran att jobba med modiga och innovativa

företag, med personer som bryr, sig känns helt fantastiskt!

Tusen tack alla hjältar på rosteriet!

SDG-Wheel_Transparent-01.png
bottom of page