Vi är även stolta finalister i Tele2ENDUP 2018, Stockholms Innovationsstipendie 2018, Sweden Demo Day 2018 , Sparx Accelerator 2019, Återvinningsgalan 2019 och PackBridge Challenge 2019

© Copy 2020 By Foodloopz Sweden AB. All rights reseved.

VÅRA TJÄNSTER

Vi vet att det är några faktorer som driver matsvinn i livsmedelsbranschen. Det ena är rädsla för kannibalism av egen marknad. Det andra är rädsla att "smutsa ner" sitt varumärke genom att handla med icke perfekta råvaror och produkter. Det tredje är att man tycker att man saknar tid och rutiner. Allt detta går att göra något åt och dessutom vända det till en möjlighet. 1 satsad krona på minskat svinn ger i snitt 14 tillbaka, både i hård och mjuk valuta.

Vårt jobb är att hjälpa er se möjligheterna och hitta olika sätt att nå era interna mål.

KONSULT

Behöver ni en hjälpande hand för att antingen komma igång eller komma vidare till nästa nivå i ert interna arbete med att minska matsvinnet?

Vi bistår framför allt med expertis i processutveckling,  att skapa egna alternativa kundnätverk till er, hålla i föreläsningar eller bistå i kommunikation och design.

Hör av er till oss och berätta om era mål!

info(at)foodloopz.se      0729 11 44 99 

SVINNFIKA

I samarbete med bageriet Grays Bakery har vi tagit fram ett koncept för att berätta om matsvinn och rädda en massa fina svinnbakverk med skönhetsfel på samma gång.

Är ni en arbetsplats eller ett event som bryr er lite extra om hållbarhet och som vill bjuda på ett annorlunda och hållbart fika?

 

Gör som till exempel Svenska Institutet, Astra Zeneca och Sodexo: - Bjud in oss för en kort föreläsning om matsvinn och bjud på ett fika som ni och era gäster sent skall glömma!

MATSVINNSTORGET

Vi har under flera år jobbat med att informera allmänheten om matsvinn och ett sätt att göra det på är att ställa till med Matsvinnstorg. Vi har gjort det i Söderhallarna, på event och festivaler så som Smaka På Stockholm. Vill ni att vi kommer och sätter upp en shop med matsvinn för era besökare eller vill ni ha hjälp att fixa ett eget matsvinnstorg, då har ni kommit helt rätt!

Det är en enorm utmaning att fixa svinnevent, men vi är både vana proffs och har ett bra kontaktnät av företag som ofta vill vara med och göra skillnad. 

DESIGN

En mycket viktig faktor i arbetet att minska matsvinnet är kommunikationen! För att lyckas förändra och skapa acceptans, måste man ha en tydlig plan för vad man vill säga och varför.

Vi vet att det går att sälja flerbenta morötter till dubbla marknadspriset från vanliga raka morötter, men inte utan kommunikation och marknadsföring. Vi kan hjälpa er få fram ert budskap och skapa affärer med svinn genom egna alternativa varumärken, ta fram limited edition förpackningar eller annan kommunikation.

BAKGRUND OCH VÅRT "WHY"

Foodloopz grundades 2016 med visionen att bli ett Blocket för överskott och potentiellt matsvinn B2B och göra det kostnadseffektivt och säkert för företag att omsätta dessa partier.via en digital marknadsplats.

 

Detta visade sig vara en monumental uppgift där det största hindret var företagens rädsla att överhuvud taget släppa sitt svinn till marknaden än mindre prata om hur mycket svinn man har, när det uppstår och varför man kastar. Detta har lett till ändrat spår för oss...

 

 

Resan har varit utmanande samtidigt som vi fått en unik inblick i svinnproblematik hos odlare, producenter, grossister och vidare i leden.

 

 

Vi är er kreativa partner som kommer gå hur långt som helst

för att tillsammans med er skapa möjligheter med ert 

och andras matsvinn!