MATSVINNSTORGET

"Vill ni lära er mer om matsvinn och ställa till med

ett hållbart event?"

Matsvinn är kanske inte alltid estetiskt vackert...

 

Det kan vara bananer med bruna fläckar, grönsaker som tappat vätska och ser lite trötta ut, kantstötta förpackningar och så vidare, men det är ALLTID fullt ätbar mat det handlar om. Det kan till och med uppstå matsvinn hos företag på grund av rent överskott, -alltså helt perfekta råvaror.

 

Vill ni ställa till med ett annorlunda och mycket uppskattat inslag under ert event där vi kommer och sätter upp en popup matsvinns-shop? Genom oss får era gäster och besökare både möjlighet att rädda mat och lära sig mer om matsvinn! Vi är proffs på detta och har hållit i ett otal "Matsvinnstorg" både för egen räkning, i samarbete med andra och på uppdrag.

Vi har till exempel kört Matsvinnstorg tre år i rad under Smaka På Stockholm. Nu senast i ett samarbete med ingen mindre än bästa kocken Paul Svensson och hans team samt Paradiset Matmarknad. Vi såg till att inte bara hålla i Matsvinnstorget utan även att hela festivalen och alla aktiviteter under veckan fick tillgång till matsvinn. Bland annat  initiativet Chefs Manifesto i Sverige på gästspel.

Vi har även kört detta på TED-X event, Matlust i Södertälje, i Söderhallarna i samarbete med Food2Change, och under Matologi i Stockholm. Det är alltid mycket uppskattat och ett bra tillfälle att sprida kunskap, inspiration och handlingskraft. Det är även en chans för företag som bidrar med svinn att stärka sitt varumärke när det kommer till hållbarhetsfrågor.

 

Är ni ett livsmedelsföretag och vill ni ingå i nästa event och bidra med ert svinn, toppen! Hör av er så står ni på partnerlistan!

Det vi gör är helt enkelt att samla in lämpligt svinn från olika engagerade livsmedelsföretag i vårt nätverk som vi sen säljer under parollen "ta vad du vill, betala vad du vill" eller rent av ger bort det till besökare under eventet.

Vi hjälper även andra aktörer att på uppdrag organisera egna popup-shopar med svinn. Nu senast var det till Hållbar Utveckling Skåne som hade Matsvinnsfestival i Malmö under paraply; Malmöfestivalen.

Hör av er om ni vill att vi skall komma till just Er och ställa till med matsvinnsfest!

Maila: info(at)foodloopz.se

Ring: 0729 11 44 99

Följ vår resa på Instagram @foodloopzfood

1/2

#loopamaten

Vi är även stolta finalister i Tele2ENDUP 2018, Stockholms Innovationsstipendie 2018, Sweden Demo Day 2018 , Sparx Accelerator 2019, Återvinningsgalan 2019 och PackBridge Challenge 2019

© Copy 2020 By Foodloopz Sweden AB. All rights reseved.